PRAKTIJK HARTKRACHT ZUTPHEN

met Liefde in je Kracht

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een vorm van therapie waarbij gebruik gemaakt wordt van hypnose en trance. Hypnose is een techniek om iemand in een status van trance te brengen en trance is een natuurlijke staat van bewustzijn, een toestand van geconcentreerde aandacht. Het is een toestand die je bijna elke dag meemaakt: als je helemaal verdiept bent in een boek en je niet hoort dat je geroepen wordt of als je geconcentreerd aan het autorijden bent en het opeens lijkt of je een stuk hebt overgeslagen.

Trance kan je bewust inzetten als een therapeutisch middel. Oorzaken van problemen, klachten en overtuigingen zijn vaak verborgen en onbewust. Vaak triggert een gebeurtenis in het nu een oude diep gewortelde emotionele en fysieke reactie. Deze kunnen ontstaan zijn door kleine of grotere gebeurtenissen in het verleden.
Hypnotherapie is een manier om te werken met het onbewuste zodat de bron oorzaak kan worden aangepakt en je eigen krachten en capaciteiten weer optimaal tot zijn recht komen. Naast Ericksoniaanse hypnotherapie maak ik gebruik van verschillende technieken zoals regressie, imaginatie, visualisatie, NLP en Inner Child therapie. Ook kan hypnotherapie het effect van andere technieken als EMDR versterken.